Babaváró hitel: az igénylők 90 százaléka a maximális 10 millió forintot veszi fel

Alig telt el egy hónap az új családtámogatási program elindulása óta, máris közel 15 ezer igénylés érkezett a bankokhoz. Minderről Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszélt a napokban. 

Hozzátéve azt, hogy a támogatási program legkeresettebb elemét, az új, tízmillió forintos babaváró támogatást az igénylők nagyrészt otthonteremtésre fordítja. Ami nem kizárólag lakásvásárlást jelent, hanem lakásfelújítást is. Ugyanakkor népszerű cél a hitelkiváltás is. Hiszen ez a kölcsön jóval kedvezőbb kamatú, mint a legtöbb jelzálog konstrukció. Ráadásul a babaváró hitel bizonyos feltételek teljesülése után támogatássá válik. Erről itt írtunk korábban. Novák Katalin azt is elmondta, hogy számos fiatal ezzel a támogatással igyekszik a saját lábára állni. Láthatóan egyre többen vélik úgy, hogy a pénzügyi segítség komoly támogatást jelenthet az önálló életkezdésben. Az első hónap eredményeit összegezve az látszik, hogy a babaváró hitelt igénylő családok 90 százaléka a maximális 10 millió forintot veszi fel. Akik ennél kevesebb kölcsönt kérnek, jellemzően hat-nyolc millió forintos pénzügyi segítségre tartanak igényt. 

Önnek is lakáscélú tervei vannak? Ha Szombathelyen keres új lakást vagy családi házat, érdemes a mi kínálatunkat is átnéznie. Ezt itt teheti meg.