A babaváró hitel mellé plusz milliók

A babaváró hitel maximális összege 10 millió forint. Viszont, ha új ingatlant vásárolunk, ennél jóval nagyobb összeget is kaphatunk. 

Attól még, hogy valaki szabadfelhasználású babaváró hitelt igényel a lakáscéljai megvalósításához, a Családok Otthonteremtési Kedvezményét (CSOK) ugyanúgy kérheti, mintha jelzálog hitelért ment volna a bankba – erről sokan megfeledkeznek. 

Két gyermek vállalásakor a tíz millió forint mellé 2,6 millió plusz támogatást is kérhetünk. Legalábbis új építésű lakás, ház esetén. És ez nem hitel, hanem vissza nem térítendő támogatás. Szóval, ha új lakás vásárlását tervezzük, és a gyermekvállalás is tervben van, valószínűleg a legjobban a kedvező kamatú babaváró hitellel kiegészített CSOK konstrukcióval járunk. Már csak azért is, mert két gyermek születése után a babaváró kölcsön 10 millió forintjának harmadát elengedi a bank. Illetve a gyermekek születésekor 3-3 évre szünetelhető a hitel törlesztése. Erre a jelzálog hiteleknél nincs lehetőség.

És mindez még fokozható: ha három gyermeket vállalnánk, a CSOK mértéke is jóval nagyobb, illetve a babaváró hitel 10 millió forintja is teljes mértékben támogatássá válik.

Persze ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, nem mindegy, milyen alapterületű a lakás, illetve mennyi időn belül születnek meg a gyermekek. Szóval mielőtt belevágna a lakástervek megvalósításába, tájékozódjon a részletekről!

Összességében azonban azt mondjuk, nem érdemes elszalasztani a lehetőséget.

Ha ön is így látja, ideális új lakást a mi kínálatunkban is talál. Érdeklődjön a kollégáinknál a Szombathelyen épülő új építésű lakásainkról!