Egy év alatt több millós drágulás – Kerülje el ezt, vásároljon most új lakást!

Friss cikkében figyelmeztet az Origo.hu arra, hogy azoknak, akik vidéken vennének új építésű lakást, érdemes sietniük. Mindezt az Otthon Centrumnak a lakásárak változását összesítő jelentésére alapozva mondják. 

Kiderült ugyanis, hogy a megyei jogú városokban egy év alatt közel 25 százalékkal lettek drágábbak az új építésű lakások. Ami az árak vonatkozásában annyit jelent, hogy ma egy átlagos új otthon 541 ezer forintba kerül négyzetméterenként. Vagyis, ha kicsit számolunk, több, mint 135 ezer forinttal drágább ma egy új építésű lakás négyzetmétere az egy évvel ezelőtti állapothoz képest. Ez egy 60 négyzetméteres lakás esetén 8 millió forintos drágulás. És ez még mindig csak egy átlagos ár… Van, ahol ennél jóval többe kerül egy lakás. Nem ritka már az 1 millió forint közeli négyzetméterár sem.

Ami pedig az egészben a leginkább ijesztő, hogy a drágulás most sem állt meg. Sőt, a 27 százalékos áfa újbóli érvénybe lépése még a mos tapasztalt éves emelkedésnél is nagyobb drágulást fog hozni januártól.

Szóval nem véletlenül figyelmeztet az Origo sem. Mi is azt mondjuk: aki teheti, az még most vegyen új építésű lakást. Akár Szombathelyen is. Jövőre ugyanis nagy valószínűséggel itt is rendkívül magasak lesznek az árak. 

Mi több társasházi lakást is építünk Szombathelyen. Ha érdeklődne ezekről, keresse a kollégáinkat!