Energetikai korszerűsítés: sokszor az a legdrágább, ha semmit sem csinálunk

Javítani kell a hazai lakásállomány energetikai állapotán. Az Energiaklub megállapította, hogy a hazai épületállomány elöregedett, a lakossági 51 százaléka fűt gázzal, 20 százaléka árammal és a tűzifa aránya is magas.

Kiderült az is, hogy a családok 66 százaléka él családi házban, 20 százalék nem panel épületben, 14 százalék pedig panelben. A felújításban a panelek helyzete a legjobb. Az energiaklub azt is számszerűsítette, hogy szigeteléssel, nyílászáró cserével, épületgépészeti eszközök korszerűsítésével mekkora megtakarítás érhető el.
Erről a Bereczki Kft. oldalán korábban közöltünk adatokat. Kiderült, még hitelből is megéri korszerűsíteni, ugyanis pár év alatt megtérülhet a lakásfelújításra költött összeg.
Az Energiaklub közölte: „Megállapítottuk, hogy sokszor az a legdrágább, ha semmit sem csinálunk” – olvasható a Világgazdaságban.

Vas megyében, Szombathelyen szeretné lakását, házát korszerűsíteni? Csökkentené a rezsiköltségét? Szeretné, hogy otthonának a fenntartási költsége alacsonyabb legyen? Keresse a Bereczki Kft-t!