Felújítandó vagy újépítésű lakást vegyek?

Felújítás vagy új lakás? Sokakban merül fel a kérdés. Ez számos tényező függvénye, leginkább a használt lakás állapota befolyásolja a döntést.

Az tény, hogy újépítésű eladó lakások között kisebb a választék, mint korábban. Szombathelyen is csak egy-két építőipari vállalkozás épített az utóbbi időben lakást. A Bereczki Építőipari Kft. kínálata itt érhető el.

Az FHB Bank által közölt adatokból kiderül, hogy most sokak számára vonzó a használt lakások árszintje. Ezzel együtt könnyebben elérhetőek a felújított otthonok is. A lakásár esésével a magasabb minőségű ingatlanok értéke is csökkent. Így, aki teljesen felújított, eladó lakást keres, most olcsóbban juthat hozzá, mint a korábbi években a hasonló kategóriájúhoz.

Az, aki használt lakást venne és újítana fel, figyelje a támogatási lehetőségeket. Korszerűsítésre lehet már hitelt igényelni és számos pályázati forrás is kínálkozik az energetikai újításokhoz is.
Aki a felújítandó lakás megvétele mellett dönt, az adás-vétel előtt kérje ki szakértő tanácsát. Keressen meg belsőépítészt, tervezőt, energetikust – konzultáljon például a Bereczki Építőipari Kft. szakértőivel. Egy felmérés során ugyanis kiderül, hogy gazdaságosabb választás-e a felújítás, vagy a használt lakás megvétele a jó döntés.