Gyorsan fogynak az oladi projektünk lakásai

Egy hónap alatt elkelt a legújabb oladi projektünk lakásainak nagy százaléka. A 17 otthonból alig maradt pár leköthető. Ráadásul, ami szabad, azok nagy részére is jött már érdeklődés. Érdemes tehát sietni.

A projektünk népszerűségének a legfőbb oka, hogy az első ütem lakásai még garantáltan 5 százalékos áfával vásárolhatók meg. Ilyen feltételek mellett kínált új lakás pedig Szombathelyen már nem sok van. A most induló projektek többsége legalábbis már a 2020 után érvényes 27 százalékos áfával értékesíthető csak.

Bár, van némi remény, hogy a kormányzat változtat az aktuális szabályzaton. Az Építőipari Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) ugyanis nemrég egy javaslatcsomagot juttatott el az illetékeseknek. Ebben egyebek mellett azt szorgalmazták, hogy az 5 és a 27 százalék közti különbözet visszaigényelhető legyen a lakáscéljaikat megvalósítók számára. Már amennyiben nem befektetés célú a vásárlás. A javaslat szerint a visszaigényelhető összeg 8-10 millió forint lenne. A szabályozás korrigálását természetesen az építőipari vállalkozások is üdvözölnék. Ugyanis az áfa-emelkedés kiváltotta áremelkedés miatt már most csökkenni látszik a 2020 után elkészülő lakások iránti érdeklődés. Ez pedig az ágazat lendületét is jelentősen visszaveti.

Az ÉVOSZ csomagja azonban még csak egy javaslat, így a vásárlók nem tudnak mást tenni, mint a jelenlegi szabályozás alapján döntenek a lakáscéljaikról. Ezek szerint pedig már nem sok olyan lakás közül választhatnak, ami 5 százalékos áfával vásárolható meg. Nálunk még pár ilyen otthon kapható, ne maradjon le ezekről, tájékozódjon most a részletekről! Részletek itt.