Híreink

Hamarabb elkészül egy társasház, mint egy családi ház

Egy családi ház felépítése manapság átlagosan 720 napba telik, azaz mintegy 2 évbe. Ezzel szemben egy új építésű társasház kivitelezése 630 vagy akár 550 nap alatt is befejeződhet. Attól függően, hogy hány lakást épít a kivitelező – közölte a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva a Portfolio.hu.

Húszmillió forint ingyenpénz – akár új lakásra is

Mire elég 20 millió forint a szombathelyi új lakás piacon? Fontos most ez megnézni, hiszen a napokban bejelentett új gyermekvállalási támogatás miatt ez rengeteg családot foglalkoztathat. Ahogy az is, hogy ez a szabadon felhasználható támogatás milyen egyéb kedvezményekkel vonható össze.

Ilyen kedvező konstrukció aligha lesz a közeljövőben – Akár új lakást is vehetünk a támogatásból

Újabb részletek derültek ki a kormány családtámogatási terveivel kapcsolatban. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a napokban elmondta, hogy a friss házasok gyermekvállalásának támogatására szánt 10 millió forintos hitel kamatmentes kölcsön lesz.

Újabb kedvezmények a lakásvásárló családoknak

Komoly CSOK-bővítésre (Családok Otthonteremtési Kedvezménye) készül a kormány. Az Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében elhangzottak szerint jóval több család juthat olyan állami támogatáshoz, amit akár a lakáscéljai megvalósítására is fordíthat. Bár konkrétumokat nem sokat tudni, de annyi már világos, hogy továbbra is a gyermekvállalás ösztönzése a cél.

Mikor durran ki az ingatlanpiaci lufi?

Azok, akik arra spekulálnak, hogy kidurran az ingatlanpiaci lufi, csalódhatnak. A szakértők szerint ugyanis nincs is szó semmiféle lufiról. A drágulás folyamata ugyanis teljesen természetes volt. Az árak ugyan sok helyen tetőztek már, de különösebb visszaesés nem várható. Legfeljebb stagnálásra lehet számítani.

Most még megéri lakást befektetésnek venni – Ekkora hozamot hozott az elmúlt egy év

Ön szerint mekkora éves hozamra számíthat az, aki lakást vásárol és bérbe adja azt? A szakértők szerint a tavaly februártól az idén január végéig számított átlagos hozam a magyar piacon 5,86 százalék.