Híreink

Egyelőre kivárnak a babaváró hitelt igénylők

A Családvédelmi Akcióterv támogatásait  július 1-je óta már több mint 14 ezer család igényelte. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a lakáseladások jelentősen megugrottak volna.

Egyre többen építkeznek környezetbarát építőanyagból

Mennyire fontos az építkezőknek az, hogy környezetbarát építőanyagból készüljön a házuk?

Ugyanannyiba kerül egy új családi ház, mint egy új építésű lakás?

Júliusban átlagosan 445 ezer forintba került egy új építésű családi ház négyzetmétere a megyeszékhelyeken. Ami nagyjából ugyanakkora összeg, mint amennyiért manapság egy új építésű lakás vásárolható. Legalábbis, ha a szombathelyi árakat nézzük, arra a megállapításra juthatunk, hogy jelenleg hasonló áron vásárolhatunk családi házat, mint új lakást.

Lakásáfa: újabb javaslat a Pénzügyminisztériumnak

Újabb javaslatot küldtek a Pénzügyminisztériumnak lakásáfa ügyben. Ezúttal  az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) fogalmazta meg az észrevételeit. Egyebek mellett arra hívták fel az illetékesek figyelmét, hogy amennyiben az 5 százalék helyett 2020-tól újra a 27 százalékos építőipari áfa lesz érvényben, a jövőben drágább, elmaradottabb lakások épülnek majd. Mindemellett szűkebb lesz a kínálat és a GDP […]

Egyre kevesebben tervezik, hogy lakást vásárolnak

Úgy tűnik, hamarosan komoly változás elé néz az ingatlanpiac. A GKI Gazdaságkutató elemzése legalábbis erre enged következtetni. A lakásvásárlók ma már jóval óvatosabbak, mint pár hónappal ezelőtt.

Lakást vesznek a fiatalok a babaváró hitelből

Ingatlanvásárlásra fordítják a fiatalok a szabadfelhasználású babaváró hitelt. A Duna House közlés szerint a támogatás pozitív hatása már most, a bevezetés után egy hónappal érződik.