Híreink

Egy új építésű lakás jobb vétel, mint egy használt otthon – Anyagi szempontból is

Lehet, hogy meglepő lesz az, amit most mondani fogunk: manapság olcsóbb új építésű lakást venni, mint használt otthont.

A babaváró hitel mellé plusz milliók

A babaváró hitel maximális összege 10 millió forint. Viszont, ha új ingatlant vásárolunk, ennél jóval nagyobb összeget is kaphatunk. 

Kinek is szól a fülemüle füttye? – Vagyis milyen szomszédra vágyunk mi, magyarok?

Tévedés volna azt hinni, hogy ingatlanvásárláskor a lakás alapvető paramétereinek – mint a mérete, az ára vagy az elhelyezkedése – a tisztázása után akár kényelmesen hátra is dőlhetünk. Vannak ugyanis olyan apróságnak tűnő, de annál fontosabb szempontok, amikre ha a kellő időben megfelelő hangsúlyt fordítunk, azzal később sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Pár nap alatt a számlán a babaváró hitel

Az OTP Banknál július 1-je óta 14 ezer babaváró hitel igénylést rögzítettek, amiből 7 ezret már folyósítottak is. Az érdeklődés pedig továbbra is töretlen. Folyamatos az igények beadása a bankhoz.

Mire számíthat az, aki befektetési céllal vásárolna új építésű lakást – mondjuk Szombathelyen

Az új lakást vásárlók jelentős része továbbra is befektető. Vagyis még ma is sokan gondolják úgy, hogy egy új építésű ingatlan jól tartja az értékét, illetve annak kiadásából jelentős, rendszeres bevételre lehet szert tenni. Jól gondolják. Ez így is van. De vajon meddig éri meg még új lakásba fektetni?

Egekben a telekárak – jobban megéri közvetlenül a kivitelezőtől családi házat venni, mint építkezni

Az, aki családi házat szeretne, de az építkezés helyett inkább mégis új építésű lakás vásárlását választja, rendszerint a telekárak extra költsége miatt dönt így.