Hitelből is megéri befektetési céllal lakást venni?

Vajon mekkora hozamra számíthat az, aki befektetési céllal vásárol lakást, és kiadja azt? Pontos számot nem lehet mondani. Az azonban biztos, hogy a lakáskiadásnál nagyobb hozamot más befektetés aligha hoz. Egy körülbelüli százalékot persze lehet mondani.

Az Ingatlan.com is a napokban közölt egy-két adatot. Eszerint a vidéki városok közül a gazdaságilag fejlett térségekben 6-7 százalékos éves hozammal számolhatnak a befektetők. Ekkora eredmény pedig aligha várható el más befektetéstől. Ráadásul a befektetési célú lakásvásárlásban minimális a kockázat. A megvásárolt otthon ugyanis bármikor értékesíthető.

Manapság egyre többször hallani azt is, hogy még hitelből is megéri lakást venni, majd azt kiadni. A hozam mértéke ugyanis magasabb a hitel kamatánál. Vagyis a kiadásból származó bevétel nem csak arra elég, hogy a hitelt fizessük, hanem még profit is marad. Így nem csak a futamidő végén, hanem jóval azelőtt kézzel fogható eredményt termel a befektetésünk.

Ön is hasonlóban gondolkodik? Ha Szombathelyen vásárolna új építésű lakást – akár befektetési céllal -, érdemes ránéznie a kínálatunkra. Ide kattintva ezt megteheti.