Jobb várni a kivitelezőre, mint silány minőségben korábban elvégeztetni a munkát

Az elmúlt két és fél évben 30 százalékkal emelkedett a lakásépítések ára. Ráadásul a drágulással együtt a kivitelezési idő is növekedett. Jelenleg az építkezések harmada nemcsak, hogy csúszik, el sem kezdődik időben.

Ami valószínűleg nem is fog változni a közeljövőben. A szakemberhiány ugyanis továbbra is rendkívüli. A megbízható kivitelezők kapacitása pedig egy, másfél évvel előre le van kötve. Vagyis annak, aki most valósítaná meg a lakáscéljait, várnia kell. Persze találni a piacon most is olyan kivitelezőt, aki rövid határidővel vállal munkát. Az ilyen vállalkozókkal azonban érdemes óvatosnak lenni. Szakértők szerint ugyanis azok, akik jó munkát végeznek, legalább egy évre be vannak táblázva. Szóval, aki rövid időn belül neki tud állni a kivitelezésnek, nagy eséllyel megbízhatatlan és silány minőségben dolgozik.

Mi azt gondoljuk, érdemesebb inkább várni egy kicsivel többet az új otthonra, minthogy gyenge minőségű legyen annak a kivitelezése. A szerződéssel azonban nem érdemes tovább várni. Az árak ugyanis folyamatosan emelkednek. 

Lépjen Ön is időben! De legyen körültekintő… Nézze meg, hogy mi milyen lakásokat építünk Szombathelyen.