Jobban megéri a használt helyett új lakást venni – az árak már közel azonosak

Elérkeztünk oda, hogy a használt lakások ára ma már megközelíti az új lakásokét. Vagyis annak, aki eddig 6-8 éves ingatlan megvégelét tervezte, talán érdemes elgondolkodnia azon, hogy inkább új otthont vegyen.

Ez – mármint az újszerű lakások áremelkedése – egyébként azért alakulhatott ki, mert rengetegen keresnek olyan lakásokat, amik már korszerű anyagokból készültek, és a költözés után nem kell az egész ingatlant felújítani. Vagyis a kereslettel együtt – ahogy lenni szokott – az árak is egyre emelkedtek. Ma pedig már ott tartunk, hogy egy újszerű, 6-8 éves lakás gyakorlatilag alig olcsóbb egy új építésű ingatlannál. Minderről egyébként az OTP Ingatlanpont is közölt információt a napokban. A fent leírtakat egyebek mellett még azzal egészítették ki, hogy az árak emelkedéséhez a már használt lakás vásárlásához igényelhető Családok Otthonteremtési Kedvezménye, illetve a lakásvásárlásra is fordítható babaváró hitel bevezetése is hozzájárult. Meg az, hogy sokan bizalmatlanok a manapság sok helyen feltűnő ismeretlen kivitelezőkkel szemben. Vagyis nem kevesen gondolják azt, hogy jobban járnak, ha inkább pár éves, de minőségi lakást vesznek.

Mi mindezekhez annyit fűznénk hozzá, hogy valóban meg kell nézni, ki építi az új lakást. Viszont, ha megbízható az adott cég és a beépített anyagok is kifogástalanok, nem kérdés, hogy a pár éves helyett jobb választás az újépítésű lakás. Már csak azért is, mert így a belső tér kialakításába teljes beleszólásunk van. Főleg, ha még a tervezőasztalról van lehetőségünk az ingatlant kiválasztani. 

Ön is így tenne? Nézze meg itt, milyen lakásokat építünk jelenleg.