Már most érződik a júliustól igényelhető támogatások hatása

Már most érezni a júliustól igényelhető Családok Otthonteremtési Kedvezménye falusi változatának és a babaváró hitelnek az élénkítő hatását. A használt lakások piacán ugyanis jócskán megnőtt a kínálat az utóbbi hónapokban.

A szakértők mindezt a támogatások bevezetésével magyarázzák. A lakástulajdonosok ugyanis az otthonuk értékesítéséből származó összeget egészíteniék ki az állami segítséggel, amiből aztán új ingatlant vásárolnának. Legalábbis a szakértőknek ez a feltevése. Szerintük az év ezen időszakára kevésbé jellemző kínálatbővülés ezzel magyarázható lenne. Az Ingatlan.com szerint az is a lakások minél gyorsabb meghirdetése mellett szól, hogy most még viszonylag magas áron lehet eladni az otthonokat. Így, aki teheti, iparkodik.

De vajon lesz-e ez valamilyen hatással az árak alakulására?

Balogh László, az Ingatlan.com elemzője elmondta, hogy a lakások számának bővülése és az élénkülő kereslet egyelőre nem hoz trendfordulót. Vagyis egyelőre nem csökkennek az árak. Legfeljebb csak annyi változás lesz, hogy az áremelkedés üteme mérséklődik.

Önnek is hasonló tervei vannak? A régi lakásának az eladásából származó bevételt támogatással kiegészítve venne új lakást? Ha ez így van, érdemes ránéznie a mi lakáskínálatunkra is. Szombathelyen folyamatosan építkezünk. A lakáskínálat itt.