Megéri felújítani a lakást az értékesítés előtt 

Az, aki új lakást venne, előbb valószínűleg értékesítené a régi otthonát. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy az eladás előtt kicsit felújítsák az ingatlant. Mondván: minek költenénk rá, ha amúgy is eladjuk.

Jogos érvelés, viszont a statisztikák azt mutatják, hogy a felújított lakások jobb áron és gyorsabban értékesíthetők. Különösen a modernebb fűtési rendszer emel az értéken. Minderről az Ingatlan.com közölt információkat. Balogh László, az oldal vezető gazdasági szakértője úgy fogalmazott, hogy a lakásvásárlók jelentős része nem szeretne az ingatlan megvétele után még a felújítással is bajlódni.

Ilyen lakás egyébként viszonylag kevés van, szóval a vevők még prémiumot is hajlandóak fizetni a korszerűsített otthonokért. A számokat nézve ma egy újszerű lakásért, családi házért akár 30-40 százalékkal magasabb összeget is lehet kérni, mint egy közepes állapotúért. Főleg, ha a fűtési, energetikai rendszer is korszerű. 

Vagyis, ha csak évek múlva szeretnénk új lakásba költözni, talán megéri megfontolni az otthonunk felújításának a lehetőségét. Jelenleg úgy tűni, a felújításra költött összeg bőven érvényesíthető az értékesítéskor.