Mekkora csúszással célszerű kalkulálni, ha új építésű lakást vennénk?

Az szinte biztos, hogy a társasházak manapság ritkán készülnek el a szerződésben meghatározottak szerint napra pontosan. Az, hogy folyamatos az építőanyag hiány, kevés a jó szakember, mind-mind lassítják a kivitelezést. Ezért alakulhatott ki olyan helyzet péládul a fővárosban, hogy közel ötezer lakás átadása csúszik legalább már egy évet. A készülő lakások egyharmadának a kivitelezése pedig jelenleg féléves elmaradásban van. És ez csak Budapest. Ehhez jön még hozzá a vidéken épülő, hasonló nagyságrendű csúszádokkal készülő lakások több ezres száma is. Vagyis nehéz manapság olyan projektből vásárolni új építésű lakást, ahol határidőre elkészülnek az otthonok.

Vásárlói oldalról egy dolgot tehetünk csak annak érdekében, hogy minél hamarabb beköltözhessünk az új lakásba. 

Kis lakásszámú társasházból választunk magunknak otthont! Amit lehetőleg olyan kivitelező épít, aki saját embereivel dolgoztat, így nincs ráutalva arra, hogy hónapokig várjon az alvállalkozókra. Plusz jó, ha a vállalkozó tőkeerős. Így akár hónapokkal előbb is képes megrendelni az építőanyagot, ami ugyancsak mérsékli a csúszás esélyét.

Ön odafigyel erre?

Ha lakást vásárolna a közeljövőben, célszerű ezeket is számításba venni. Amennyiben segíthetünk a választásban, keressen minket!