Mikor jön a szocpol? – Sokan fordítanák a támogatást új lakás vásárlására

A lakásvásárlók között nagy igény mutatkozik a szocpol bővítésére. A Lakásfókusz Elemzési Központ online felméréséből kiderül: a válaszadók négyötöde véli úgy, hogy a támogatás használt lakások megvételére való kiterjesztése élénkíteni a lakáspiacot.
Ezzel szemben a megkérdezettek nyolc százaléka gondolja csak úgy, hogy nincs értelme az ilyen vissza nem térítendő támogatásnak. Volt olyan is, aki úgy vélekedett, hogy a jelenlegi támogatási rendszer is elegendő.

 
Korábbi hírek úgy szóltak, hogy a lakásépítési támogatás áprilistól elérhető lesz. Sajnos még azonban nincs hír a tényleges indulásról. Az tény, hogy szocpol segítségével több vas megyei család is új lakáshoz juthat majd, építtethet új otthont magának.

 
A korábbiakhoz képest változik, hogy ismét bevezetnék a félszocpolt, ami használt lakások vásárlására is felhasználható lenne, illetve, hogy az egy gyerekkel rendelkezők is igénybe vehetnék a támogatást.

 
A lakásfókusz közölte: fontos lenne, hogy mihamarabb elinduljon a támogatás, ugyanis sokan emiatt halogatják a lakásvásárlást.

 

Szombathelyen megvásárolható újépítésű lakások itt.