Nem költözik, felújítja a házát a magyar

Itthon a többség inkább lakásfelújításba kezd, mintsem új házat vásárolna. Vas megyében, Szombathelyen sincs ez másképpen. Kevésbé vagyunk mobilak, mint más országban élő társaink. A legtöbbünk ragaszkodik az egyszer “megszerzett” ingatlanhoz. Ebből következik, hogy a megtakarítást inkább felújításra költi a lakosság, mint új lakás vásárlására.

A hazai lakosság hetven százaléka él családi házban. Ezektől nem szívesen válnak meg a tulajdonosaik. Emiatt kisebb az arányuk az eladó otthonok között. Nagyjából a vásárlásra kínált ingatlanok 40 százaléka családi ház.
Az idő előrehaladtával azonban a ház veszít az értékéből, elöregedik. Ez rendszeres karbantartással megakadályozható. Bizonyos időközönként célszerű lakásfelújításba kezdeni.

Van úgy, hogy csak az egyes szakipari munkákra futja a költségvetésből. Ha csak így megy, akkor célszerű részleteiben is felújítani.

 

Nemrég írtuk, hogy a rezsi csökkentése sokak számára a legfőbb indok egy lakás, ház korszerűsítésekor. Ez is azt a tényt támasztja alá, hogy a legtöbben hosszútávra rendezkednek be, több mint 10 éves időtartamra. Hiszen a megtérülés az ilyen beruházásoknál minimum öt év. Más kérdés, hogy az eladásra szánt ingatlanoknál is érdemes korszerűsíteni, hiszen azzal jócskán növelhető a ház értéke.

Összefoglalva: a többség itthon, a nyugati országrészben, így Vas megyében, Szombathelyen is hosszútávra vásárol házat. Emiatt szükségessé válik, hogy rendszeresen, szakértő építőipari vállalkozás segítségét igénybe véve újítsa fel a házát.

 
Szakipari munkákban, lakásfelújításban és komplett kivitelezésben segít a szombathelyi Bereczki Kft.