Nem lesz olcsóbb az újépítésű lakás

Nem érdemes tovább várni, nem csökkennek tovább az eladó ingatlanok árai. A várakozások szerint a következő egy évben már nem lesznek olcsóbban az újépítésű lakások. A használt, eladó ingatlanok esetében a többség árstabilitásra számít, mégis akad olyan, aki további csökkenést valószínűsít. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy a használt lakások 1,5-2 százalékkal lesznek még olcsóbbak a következő 12 hónapban.

 

A GKI Gzadaságkutató Zrt. felmérésből az is kiderült, hogy a magyar lakáspiac megítélését illetően egyedül a nyugati országrészből érkeztek kedvező irányú jelzések. A 2013. áprilisi felmérés eredményei szerint a lakásépítésre és vásárlásra vonatkozó lakossági várakozások a fél évvel ezelőttihez képest csaknem változatlanok.

 

A válaszadó ingatlanfejlesztő és forgalmazó vállalkozások a következő 12 hónapban a maihoz képest a fővárosban és a keleti régióban változatlan piaci helyzetet várnak. Nyugat-Magyarországon némi javulás (azaz a túlkínálat csökkenése) valószínű – közölték.

A lakásépítési is felújítási szándékot is vizsgálták a felmérés során. Kiderült, hogy lényegi változás nem történt a korábbi adatokhoz képest.

 

lakásépítés, felújítás

A 2013. áprilisi felmérés eredményei szerint a lakásépítésre és vásárlásra vonatkozó lakossági várakozások a fél évvel ezelőttihez képest csaknem változatlanok, az előző negyedéves alacsony bázisról enyhén javultak.

 

Amennyiben új lakás építését tervezi Vas megyében, keresse a szombathelyi Bereczki Kft-t. A kivitelezési munkákról bővebben itt olvashat.

Ha újépítésű lakást vásárolna Szombathelyen, nézze meg az eladó lakásainkat itt.