Pár nap alatt a számlán a babaváró hitel

Az OTP Banknál július 1-je óta 14 ezer babaváró hitel igénylést rögzítettek, amiből 7 ezret már folyósítottak is. Az érdeklődés pedig továbbra is töretlen. Folyamatos az igények beadása a bankhoz.

Ahogy az OTP közölte: a folyamatok gördülékenységét a papírmentes ügyintézés segíti. Az ügyfelek digitális aláíró-padon írhatják alá a szerződésüket. Ha pedig minden rendben van az igényléssel, néhány munkanapon belül az ügyfél számláján lehet a babaváró támogatás. Az igénylők egyébként általában a maximálisan igényelhető összeget kérik a banktól. Az OTP kimutatása szerint az eddig folyósított támogatások átlagos nagysága 9,7 millió forint. 

És, hogy mindezt miért tartottuk fontosnak megírni itt, a Bereczki Kft. oldalán? Mert a babaváró hitel akár új lakás vásárlására is fordítható. Mivel ez egy szabad felhasználású kölcsön, akár a lakáscélok megvalósításához is felhasználhatjuk. Illetve azt se feledjük, hogy a jelzáloghitelekkel ellentétben ennél a konstrukciónál a folyósítás azonnal megtörténik. A rugalmasságának köszönhetően pedig mi is sokkal rugalmasabb finanszírozási formát is választhatunk. Ami rendszerint kedvezményekkel jár. Minél nagyobb előleget fizet valaki, annál kisebb lehet a végső vételár. Talán ezen is érdemes elgondolkodni.

A babaváró hitel részletei itt. Íme, egy korábbi bejegyzésünk.