Sokan vennének új lakást, de az alacsony kínálat miatt nem mindenkinek van rá lehetősége

Rengetegen vásárolnának új építésű lakást Magyarországon, de mivel a jövőbeni kilátások bizonytalanok, ezért a kivitelezők csak visszafogottan fejlesztenek. Emiatt sokan nem is tudják manapság megvalósítani a lakáscélú terveiket. Egyszerűen lecsúsznak a jó otthonokról. Mivel a lakások 90 százaléka már a tervezőasztalról elkel, ezért aki nem lép időben, sajnos lemarad. 

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa a 24.hu-nak elmondta, hogy senki nem vág bele olyan projektbe, amellyel kockáztatná a saját megtérülését. Ez persze nem azt jelenti, hogy a piac megtorpant volna, hiszen a vásárlóközönség folyamatosan bővül. Csupán csak óvatosak a beruházók. A kivitelezők jelenleg csak rövid távon gondolkodnak, olyan projekteket vállalnak be, amik két éven belül meg is térülnek. 

Ezért figyelhető meg az is, hogy egy-egy társasházi projekt több kisebb ütemre bontva készül. Nálunk legalábbis ez a jellemző. Szombathelyen, Oladon is inkább több kisebb társasházat építünk, ahol egy kivitelezés jelenleg is zajlik. Ennek a részletei itt. De hasonló a helyzet Toronyban is. Ott a nemrég elkészült négy ház mellé most újabb négy otthont építünk. Ennek a projektnek a tervei itt.

Szóval nem csak országos szinten, hanem helyben is hasonló a trend. Csak kisebb társasházak készülnek, amik hamar elkelnek. Így ha önnek is lakáscélú tervei vannak, ne várjon sokat! Ha szimpatikusak az adott otthon tervei, foglalja le amint tudja.