Szigorított szabályok – ez vonatkozhat az ön épületére is

Változnak az épület-energiahatékonysági követelmények a köz-, illetve az állami energiahatékonysági pályázatokon nyertes épületeknél. Április 30-án döntött arról a kormány, hogy a falak, az ablakok, a tetők és a padlók maximális hő-átbocsátási értékeire vonatkozó elvárásokat szigorítják.
A módosított szabályok 2018-tól érvényesek, de a középületek, illetve az állami energiahatékonysági pályázatok keretében zajló építések során már 2015-től kell alkalmazni azokat – számolt be a Fejér Megyei Hírlap.

 
Egy felmérés szerint a lakástulajdonosok 24 százaléka tervezi, hogy felújítja, energetikailag korszerűsíti az otthonát. Ebből 50 százalék szigeteli a házát, viszont csak 15 százalékuk fordul szakemberhez.

 
Ez sajnálatos tény, hiszen építőipari szakértő hiányában nem garantálható a minőségi kivitelezés. Az otthon nem biztos, hogy valóban takarékos lesz.

 
A Knauf Insulation már korábban felhívta a figyelmet arra, hogy az energiahatékonysági fejlesztések, ezen belül is a szigetelés kivitelezésével elért megtakarítás nem éri el a tervezett mértéket, ha az ingatlantulajdonosok nem tájékozódnak megfelelően és szakszerűtlenül végzik vagy végeztetik el a felújítást.

 
Korábban írtuk, hogy lakásfelújítással, például szigeteléssel 30-40 százalékkal csökkenthető az energiafogyasztás – ez persze csak akkor érvényes, ha szakember végzi el a felújítási munkálatokat. Mindezt Aszódy Tamás, az egyik kft. ügyvezetője mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak.

 

Korszerűsítené, felújítaná a lakását Vas megyében? Új lakást, energetikailag is korszerű épületet építene? Keresse Szombathelyen a Bereczki Építőipari Kft-t!

 

Felújításról itt olvashat még többet.

Generálkivitelezési tevékenységünkről itt tájékozódhat.