Szombathelyi lakás befektetésnek – Az éves hozam 6-7 százalék is lehet Az, aki befektetésnek vásárol lakást, egy valamit biztosan tudni szeretne. Mekkora hozammal számolhat akkor, ha kiadja az újonnan vásárolt ingatlanát? Nem olyan régen írtuk, hogy Szombathelyen 6-7 százalék az átlagos érték. Azaz egy év alatt a befektetett összegnek ekkora része jön vissza. Vagyis ebből kiindulva könnyen kiszámolható az is, hogy mikor térül meg teljesen a lakásra költött pénzünk, mikortól kezd el nyereséget termelni az otthon. Ekkora hozam esetén nagyjából 15 évvel kell számolni. Persze ilyen időtávban semmi se vehető biztosra. De az kétségtelen, hogy ekkora eredményt jelenleg egyetlen banki konstrukció sem ígér. Ami még fontos, hogy a “projektből” bármikor kiszállhatunk – nyereséggel. Amennyiben készpénzes vevők vagyunk, csak nyerhetünk a befektetéssel. Legalábbis új lakás esetén. Az ugyanis évekig tartja az árát, így a lakbérként beszedett összeg csak pluszként értelmezhető. Nyilván a lakás állapotának megőrzése költséggel jár, így a 6-7 százalék nem a tiszta hozam. De még így is nyugodtan mondhatjuk, a lakáskiadáshoz hasonlóan előnyös befektetési konstrukció aligha létezik. Ami pedig a hitelből való vásárlást illeti. Manapság a kiadásból befolyó összeg nagy valószínűséggel fedezni fogja a kölcsön havi törlesztőrészletét. Így a futamidő letelte után, a lakás esetleges értékesítése nyomán komoly vagyonra tehetünk szert. Vagyis akkor is belevághatunk a befektetési célú vásárlásba, ha csak az önerőnek megfelelő összeget tudjuk a tervünkre áldozni. Ön hogyan dönt? Belevág? Mutatjuk, hogy Szombathelyen milyen, befektetésnek is kiváló új építésű lakásokat építünk.

Az, aki befektetésnek vásárol lakást, egy valamit biztosan tudni szeretne. Mekkora hozammal számolhat akkor, ha kiadja az újonnan vásárolt ingatlanát? Nem olyan régen írtuk, hogy Szombathelyen 6-7 százalék az átlagos érték. Azaz egy év alatt a befektetett összegnek ekkora része jön vissza.

Vagyis ebből kiindulva könnyen kiszámolható az is, hogy mikor térül meg teljesen a lakásra költött pénzünk, mikortól kezd el nyereséget termelni az otthon. Ekkora hozam esetén nagyjából 15 évvel kell számolni. Persze ilyen időtávban semmi se vehető biztosra. De az kétségtelen, hogy ekkora eredményt jelenleg egyetlen banki konstrukció sem ígér. Ami még fontos, hogy a “projektből” bármikor kiszállhatunk – nyereséggel. Amennyiben készpénzes vevők vagyunk, csak nyerhetünk a befektetéssel. Legalábbis új lakás esetén. Az ugyanis évekig tartja az árát, így a lakbérként beszedett összeg csak pluszként értelmezhető. Nyilván a lakás állapotának megőrzése költséggel jár, így a 6-7 százalék nem a tiszta hozam. De még így is nyugodtan mondhatjuk, a lakáskiadáshoz hasonlóan előnyös befektetési konstrukció aligha létezik. Ami pedig a hitelből való vásárlást illeti. Manapság a kiadásból befolyó összeg nagy valószínűséggel fedezni fogja a kölcsön havi törlesztőrészletét. Így a futamidő letelte után, a lakás esetleges értékesítése nyomán komoly vagyonra tehetünk szert. Vagyis akkor is belevághatunk a befektetési célú vásárlásba, ha csak az önerőnek megfelelő összeget tudjuk a tervünkre áldozni.

Ön hogyan dönt? Belevág? Mutatjuk, hogy Szombathelyen milyen, befektetésnek is kiváló új építésű lakásokat építünk.