Ugyanannyiba kerül egy új családi ház, mint egy új építésű lakás?

Júliusban átlagosan 445 ezer forintba került egy új építésű családi ház négyzetmétere a megyeszékhelyeken. Ami nagyjából ugyanakkora összeg, mint amennyiért manapság egy új építésű lakás vásárolható. Legalábbis, ha a szombathelyi árakat nézzük, arra a megállapításra juthatunk, hogy jelenleg hasonló áron vásárolhatunk családi házat, mint új lakást.

Ez pedig el is gondolkodtatja a lakáscéllal rendelkezőket. A többség ugyanis nem szeretne építkezni, de lakás helyett szívesebben költözne kerttel rendelkező családi házba. Ez a trend az ingatlan.com kínálatán is meglátszik. Jelentősen növekedett ugyanis az év első hat hónapjában az országos szinten meghirdetett új építésű családi, iker- vagy sorház ingatlanok száma. Az adatok szerint 3 ezer ilyen otthont kínáltak eladásra a vizsgált időszakban. Ez 63 százalékos növekedés az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. 

Önnek is hasonló tervei vannak? Nem építkezne, de szívesen költözne új építésű családi házba? Mi Toronyban, Szombathelytől pár kilométerre, az osztrák határhoz közel építünk új építésű családi házakat. Részletek itt.