Új építészeti megoldások – előtérben a használt lakások felújítása

Az olcsó, alacsony összegből fenntartható lakásoké a jövő. Olyan eladó otthonokat keresnek a vásárlók, amelyek minden szempontból korszerűek. Többen fognak manapság a használt lakások felújításába is hasonló céllal, azaz a rezsi csökkentése miatt.
A hazai lakásállomány négyszáz év alatt tudna megújulni a most tapasztalható tempó szerint. Szakértők úgy vélik, hogy a kedvező lakáshitelek tudnának lendíteni a piacon, emellett az EU-s források bevonása is segítséget jelenthet. Minderről a Wienerberger tájékoztatott.

 
A vállalat közleményében olvasható, hogy évente nagyjából 10 ezer lakás épül Magyarországon, korábban ez a szám négyszer ennyi volt. A csökkenés miatt egyes hazai építőipari cégek is “takarékon” kénytelenek működni. A legtöbb vállalat új megoldásokkal próbálkozik. Vas megyében, Szombathelyen a Bereczki építőipari vállalkozás is számos innovatív építészeti megoldást alkalmaz az épületek építése során.

 
A lakások felújítása főként az energiahatékonyság területére terjednek ki. A házépítéseknél és felújításoknál is ez lehet a kulcsszó. A vevők és a házat építeni szándékozók is ugyanis olyan ingatlanokat keresnek manapság, amelyeknek a fenntartása minimális összegből megoldható. Egy jól megépített, újépítésű lakás már képes kiszolgálni ezeket az igényeket.
Persze nem csak új lakások esetében érhető el energiamegtakarítás. Felújítás során, a használt ingatlanok esetében is minimálisra szorítható a ház fenntartásra fordított költség. Szigeteléssel, fűtéskorszerűsítéssel máris spórolhat.

 

Ha korszerű, új otthont keres Szombathelyen, nézzen körbe itt.
Amennyiben felújítaná a lakását, tekintse meg miben tud segíteni önnek a Bereczki Kft.